Socialdemokratiet vil have fugleinfluenza-orientering

Socialdemokratiets Fødevareordfører vil have Miljø- og Fødevareministeren til at inddrage Folketinget i kampen mod fugleinfluenza.

310513_Fugleinfluenza.jpg

Fugleinfluenzaen har fået myndigheder og fjerkræavlere i højeste alarmberedskab, men den ansvarlige minister på området sover i timen.

Sådan lyder kritiken fra Simon Kollerup, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet.

- Jeg har godt noteret at flere forhandlingsforløb og lovdrøftelser er sat på pause, men fjerkræbranchen og det omgivende samfund er jo ikke på pause, mens Lars Løkke prøver at redde sit politiske liv. Derfor må vi i arbejdstøjet, og nu må ministrene vågne op igen, skriver Simon Kollerup i en pressemeddelelse. 

Esben Lunde Larsen har ingen kommentarer til kritikken, men henviser til, at Fødevarestyrelsens beredskab er sat i gang. 

Mandag blev det første tilfælde af fugleinfluenza fundet i en dansk fjerkræbesætning. Det skete i Ålsgårde i Nordsjælland, hvor en hobbybesætning på omkring 30 ænder blev ramt.

En tredjedel af besætningen døde i løbet af weekenden, og mandag rykkede Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen ud og aflivede resten af besætningen.

Tidligere i dag var der også mistanke mod et hobbylandbrug i Kjellerup, men den første prøve fra landbruget er negativ.