Socialdemokraterne vil fjerne politi fra grænsen

Betjente skal fokusere på bandekonflikt og undgå overarbejde, derfor skal de væk fra grænsen, mener socialdemokraterne.

Politi, grænsen

En kombination af en eskalerende bandekonflikt og massivt overarbejde har sendt dansk politi ud i en så alvorlig situation, at der er brug for akut handling.
    
Det mener Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der er parat til at sende betjente væk fra grænsen. Det skriver Berlingske.

Partiet kræver, at regeringen indkalder Folketingets partier til hasteforhandlinger for at få frigjort flere politifolk til bekæmpelse af borgernær kriminalitet.

- Politikredsene er drænet lige i tiden. Det er ikke længe siden, politiet ikke kunne stille med folk, da en mand trak kniv på Frøstrup stadion. Det er bare et enkelt eksempel på, hvordan utrygheden breder sig i vores lokalområder, når politiet er for langt væk. Nu vil vi have dem hjem, siger Simon Kollerup, der er medlem af forsvars- og retsudvalget for Socialdemokratiet.

Socialdemokratiets formand foreslår, at politibetjentes tilstedeværelse ved grænsen neddrosles markant. I stedet skal Hjemmeværnet i videst muligt omfang overtage grænsekontrollen.
    
Samtidig vil Mette Frederiksen tilføre penge til, at forskellige former for teknologi - som eksempelvis droner og kameraovervågning - kan overtage dele af grænsekontrollen.

Mange midt- og vestjyske betjente ved grænsen

Ud af en merindsats på 314 ekstra betjente om året kommer 42 af dem fra Midt- og Vestjyllands Politi. Den midt- og vestjyske politikreds sender dermed tredje flest betjente til grænsen.

- Vores landsdel er en af dem, som har sendt flest politifolk til grænsen, men vi savner dem herhjemme, hvor folk er utrygge, når politiet er for langt væk. Derfor vil det være en god ting for Midt- og Vestjyllands Politi at få nogle kolleger hjem, mens droner og hjemmeværnsfolk klarer opgaverne ved grænsen, siger Simon Kollerup.

Dansk Folkeparti bakker op om hurtige forhandlinger om flere ressourcer i politiet, men gruppeformand Peter Skaarup understreger, at det ikke skal ske ved at have færre betjente ved grænsen.
    
Justitsminister Søren Pind (V) peger på, at 125 hjemmeværnsfolk allerede er sat til at hjælpe ved grænsen. Han vil drøfte erfaringerne her fra "med partierne i forligskredsen i den kommende tid".