Socialchef: "Sådan højner vi sikkerheden"

Socialchef i Region Midtjylland Charlotte Josefsen giver bud på, hvordan sikkerheden kan forbedres på Blåkjærgård.

13022012social.jpg

Der er blevet sået stor tvivl om pædagogers sikkerhed, efter den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen tirsdag i sidste uge blev dræbt. Tirsdag kørte hun en tur alene med en beboer, men de to kom aldrig tilbage til bostedet Blåkjærgård. Judy Meiniche Simonsen blev fundet død onsdag. Den 39-årige beboer, Kristian Heilmann, er nu sigtet for mordet.

Nu giver socialchef i Region Midtjylland Charlotte Josefsen konkrete bud på, hvordan man kan forbedre sikkerheden for de ansatte.

- Man har drøftet muligheden for teknologiske midler, der kan understøtte sikkerhedsopgaven. Kan man for eksempel have GPS-sendere på bilerne, kan man bruge andre teknologiske midler. Det er noget af det, vi skal ind og se på, siger hun til TV/MIDT-VEST.

Rapport på vej

Man er lige nu i gang med at undersøge arbejdsforholdene på Blåkjærsgård, og der kommer en rapport om en måneds tid.

Alligevel er pædagogerne nu blevet mere opmærksom på, hvornår man er alene med beboerne.

- Nu er det jo sådan, at arbejdsmiljøaftalen siger, at er man utryg, så skal man være to - det har været gældende hele tiden. Den tror jeg da selvfølgelig, at der vil blive brugt lidt mere krudt på, og på det at være to om opgaven, siger Charlotte Josefsen. 

Dog understreger socialchefen, at det i pædagogisk arbejde er enormt vigtigt, at man også kan gøre ting med beboerne en til en.