Snuppet for ét indbrud - men kun med tyvekoster fra et andet

Politiet fangede søndag aften én af to formodede gerningsmænd fra et tyveri. Han havde dog udelukkende tyvekoster fra et andet indbrud i bilen.

Håndjern og politibil
Foto: Flemming Christensen

Politiet fik søndag aften kort før midnat en anmeldelse om to mænd, der var i færd med at bryde ind i et sommerhus på Kræ Degns Vej mellem Hvide Sande og Søndervig. Politiet kørte derud fra Søndervig-siden og sendte også en patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som kom fra syd.

Lidt senere havde den sønderjyske patrulje så stoppet en 37-årig mand fra Skørping syd for Hvide Sande, som politiet mistænker for at være én af de to gerningsmænd fra indbruddet.

- Det er begrænset, hvor mange biler der kører en søndag aften, så vi har haft held til at stoppe dem. Tangen derude er ret nem at have med at gøre, forklarer politiassistent Bjarne Højgaard fra Lokalpolitiet i Ringkøbing.

Manden havde dog kun tyvekoster fra et indbrud på Regnspovedalen nord for Søndervig - og så en liste, hvor både det ene og det andet sommerhus' adresse blandt andre stod på.

- Det er ikke noget, der sker så tit, at man kører ud til ét indbrud og kun finder noget fra et andet indbrud, siger Bjarne Højgaard.

Medgerningsmand på fri fod

Tyvekosterne fra det indbrud, der alarmerede politiet, formoder ordensmagten er sammen med den ukendte medgerningsmand, som fortsat er på fri fod.

Manden er mandag eftermiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for seks forhold af Midt- og Vestjyllands Politi - og så er han udleveret til Nordjyllands Politi, som tager sig af sagen mod ham. Her er han sigtet for otte forhold.

Foreløbigt er han varetægtsfængslet i fire uger.