Snød samarbejdspartner - betaler bod

Belika i Ikast må til lommerne for at lave kopi af en sømandstrøje, som virksomheden selv producerer for Mads Nørgaard.

150414-1Striktroeje.jpg

Strikvirksomheden Belika i Ikast har betalt en bod til modefirmaet Mads Nørgaard i en sag om en ulovlig kopi af en striktrøje.

Det oplyser Mads Nørgaard i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om Mads Nørgaards meget solgte sømandstrøje med farvestrålende lyslås. Det er Belika, der producerer trøjen for det københavnske modefirma, og Mads Nørgaard blev derfor meget overrasket, da han hørte, at Belika samtidig havde lavet sin egen kopi af trøjen under navnet Hanstholm-strik.

- Jeg må indrømme, at jeg stod meget stille på gaden, da jeg fik det at vide. Den skulle jeg lige have to gange, fortæller Mads Nørgaard til www.tvmidtvest.dk.

Pengene går til Reden på Vesterbro

I pressemeddelelsen betegner Nørgaard det som "æreløst at producere en kopi af et velkendt design, man allerede producerer". Sagen har dog ikke fået designeren til at droppe samarbejde med Belika, som frivilligt har valgt at betale erstatning.

- Belika har fået ny ledelse, og vi er glade for at samarbejde med dem. Lad os sige, at vi er blevet en oplevelse rigere. Derfor jeg bedt Belika overføre det aftalte beløn til Værestedet for narkoprostituerede på Vesterbro, Reden, siger Mads Nørgaard.

Hvor meget Belika har betalt i bod, ønsker Mads Nørgaard ikke at oplyse. TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra Belika.

Trøjen på billedet er i øvrigt den originale Mads Nørgaard-trøje.