Snart slut med direkte tog fra Nordvestjylland til København

Transportminister Hans Chr. Schmidt varsler, at det fra 2020 vil være slut med direkte tog mellem Nordvestjylland og København.

Fra 2020 skal man skifte, hvis man fx vil med tog fra Thisted til København.
Fra 2020 skal man skifte, hvis man fx vil med tog fra Thisted til København.

Fra 2020 vil der ikke være direkte tog mellem Struer og København. Det betyder samtidig, at det samme kommer til at gælde passagerer fra Thy, skriver nordjyske.dk.

Tidligere i november kunne TV MIDTVEST oplyse, at flere togstrækninger i Jylland skal i udbud, og det er konsekvensen af dette, der nu kommer til at påvirke nordvestjydernes togforbindelser til fx hovedstaden.

- Fra et trafikalt og passagermæssigt synspunkt giver det god mening, at Vejle-Struer kommer med, sagde trafikministeren ifølge nordjyske.dk i et samråd med Folketingets transport- og bygningsudvalg. 

Materiel begrænsning

Strækningen på Thybanen betjenes i dag af Arriva. Alligevel har DSB kunnet køre et gennemgående tog fra Thy til København. Men ifølge transportministeren vil der i fremtiden ikke være materiel til rådighed til at fortsætte med gennemgående tog til Struer - og således heller ikke til Thisted fra København.

- Det giver en bedre rettidighed med kun én operatør på hver strækning, sagde Hans Chr. Schmidt i samrådet.

Andenrangsbaner

De Radikales transportordfører, Andreas Steenberg, har tidligere påpeget den negative konsekvens, at der ikke længere vil være direkte forbindelse mellem Struer og København.
    
- Det vil blive andenrangsbaner, hvor man ikke kan køre hele vejen til København mere. Så jeg er lidt ked af, hvis Venstre virkelig vil droppe direkte forbindelser fra København til Herning, Holstebro og så videre, sagde Andreas Steenberg ifølge Altinget.