Snart slut for Flextronics

Til marts er det helt slut for langt de fleste ansatte på virksomheden Flextronics i Skive. I august meddelte de amerikanske ejere, at fabrikken lukker, siden har de ansatte kæmpet for at komme videre.

18012012_SonyFlextronics.jpg

Indtil nu har de holdt produktionen kørende på fabrikken i Skive, men om mindre end to måneder er det slut.

Af de 212 medarbejdere, der i august blev fyret, er 79 indtil nu fratrådt. Af dem har knap 40 fået nyt job, hvilket vil sige knap hver femte ansatte, og i februar kommer så den største samlede gruppe på knap 120 fyrede flextronicsmedarbejdere ud på et arbejdsmarked, der føles låst.

- Det er svært, og vi ved jo godt, at der ikke er meget arbejde at få, fortæller Nina Pedersen, der har været ansat på Flextronics i over 40 år. Hun har i denne uge været på jobsøgningskursus hos 3F i Skive.

Ledigheden er faldet

Ledigheden i kommunen er faktisk faldet det seneste år, og ligger lige nu lidt under landsgennemsnittet, men Skives 3F'ere er stadig hårdt ramt. Nedturen startede med slagteribranden i 2007 og den efterfølgende lukning. Også Dantherm og Royal Greenland har været gennem massefyringer. Det kan mærkes.

- Af de langtidsledige i Skive Kommune er over halvdelen medlemmer af 3F, så det er rigtig svært, men jeg mener stadig, at der er muligheder - også selvom vi har mistet 25 procent af industriarbejdspladserne i byen, siger Gert Ringgaard, formand for 3F, Skiveegnen.

Alle har fået tilbud om kurser

Siden august har op mod 120 af de fyrede ansatte på Flextronics taget imod tilbuddet om kurser. Det har været i alt fra grundkurser til truckcertifikater, og flere skal starte uddannelse.

Skive Kommune har i alt fået bevilget over 3,1 mio. kroner fra varslingspuljemidlerne til indsatsen for de 212 fyrede medarbejdere fra Flextronics.