Snart dom i sag om svinemedicin

Svineavlerne Christian Nors fra Viborg og Esper Goul Jensen kan frem til at få lukket sagen ulovlig brug medicin i deres svinebesætninger.

Svin.jpg
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

I dag var sidste mulighed for anklager og forsvarer for at fremlægge argumenter for deres respektive klienter. Anklagemyndigheden har gennem hele retssagen forsøgt at sansynliggøre, at opbevaringen og brugen af den forbudte medicin Tetracyklin var forsætlig, mens forsvarer Lauge Fastrup har fastholdt sine klienters uskyld – blandt andet ved at pege på at den ulovlige medicin var anbragt i en form for hævnaktion.

Svineavlerne Christian Nors fra Viborg og Esper Goul Jensen fra Salling er sigtet for ulovlig brug af antibiotika i deres svinebesætninger på henholdsvis Grønhøj Produktion og Goul A/S.

Under proceduren i  retten blev der stillet kraftigt spørgsmålstegn ved anklagemyndighedens uafhængighed i sagen. Forsvareren mener, at anklager og politi har forsøgt at påvirke centrale vidner i Fødevarestryrelsens Veretinære Rejsehold for at få beviserne til at passe bedre.

Forsvareren rettede også skarp kritik af myndighedernes arbejde i sagen om den ulovlige medicin. Blandt andet mente han, at der var sjusket og direkte manipuleret med prøveudtagningen.

Anklagemyndigheden forlanger kæmpe-bøder, mens forsvarsadvokaten vil have de to selskaber og en driftsansvarlig i svineproduktion pure frikendt.

Der ventes dom i sagen i løbet af de kommende uger.