Snapstinget er kommet flyvende fra start: - Det er meget, meget imponerende

Snapstinget i Viborg er kommet godt fra start, og de forventer, at der kommer over 100.000 gæster.

Klik videre og se hele indslaget fra Snapstinget.
Klik videre og se hele indslaget fra Snapstinget.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Landsdelens med længder største byfest har været i gang syv dage, og Snapstinget, som det hedder, er kommet forrygende fra start.

- Kort fortalt helt fantastisk. Slutspurten skal snart sættes ind, vi har afviklet godt 100 af de 200 arrangementer, der er i alt. Det er meget, meget vellykket, så vi tror, vi runder 100.000 gæster, siger Lars Stentoft, der er kulturdirektør i Viborg Kommune. 

1:03
Kom med på tur rundt og se, hvad Snapstinget byder på. 

I løbet af 10 dage er der arrangementer for alle aldre i kommunen, og det er noget, som borgerne i Viborg nyder godt af.

- Det betyder, at Viborg forsøger at gøre ekstremt meget for bredden. Det er både vores unger, som er med til Snapsting-arrangementer, og jeg har selv været med til at køre mountainbike i byen, siger Henrik Bondgaard, der bor i byen.

- Det er meget, meget imponerende, slutter han.

Det er da også som om, at både borgerne og de ansatte i Viborg Kommune går rundt med en lidt rankere ryk en sædvanligt.

- Vi kan mærke, at folk er stolte. Når vi står her ved vores ikoniske domkirke med rockscenen lige ved siden af, så er man stolt over at bo i Viborg Kommune, siger Lars Stentoft.

Det kan dog også mærkes på pengepungen i kommunen, som nyder en stor brandingværdi i arrangementet. Derudover er der også kronede dage for hotellerne og restauranterne, som er fuldt ud bookede.

0:55
Det traditionsrige Hærvejsløb er også smeltet sammen med Snapstinget.