Snapchat stjæler billisternes opmærksomhed

På trods af adskillige kampagner, så er mobilen stadig en kæmpe opmærksomhedssluger i trafikken. Det bliver ekstra tydeligt med tjenesten Snapchat.

billist

Eftermiddagstrafikken er netop sat ind, Og selvom trafikken er tæt, så er det ikke alle, der har blikket rettet mod vejen. En af de helt store syndere er beskedtjenesten Snapchat. Snapchat er det hurtigst voksende medie i Danmark og det næstmest brugte efter Facebook.

En af dem, der sender mange snaps fra bilen er 26-årige Rasmus. 

-Det kan være en form for selfie eller bare et billede fremmad med de biler, der ligger foran eller et vejskilt eller noget, siger han.

Telefonen er altid lige i nærheden, når han kører på de midt- og vestjyske veje.

-Så er der nogen, der har fået fri fra arbejde, nogen der har spildt en kop kaffe eller nogen, som har set et rådyr. Det er sådan noget mærkeligt noget, men alligevel skal det lige ses, og så får de da et billede retur, siger Rasmus.

Uopmærksomheden kan koste liv

Hos politiet er de chokerede over eksemplerne på billedbeskeder fra bilen.

-Det værste ved det her fænomen er, at det skaber en hulens masseulykker og i værste fald, er det noget folk dør af, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Og der er faktisk ikke grænser for, hvor slemme eksemplerne er. På en snap, som TVMIDTVESTs reporter har modtaget, kører en billist 200 km/t, men alligevel er der overskud til at sende et billede ud til vennekredsen med teksten, ”når man er forsinket”.

-Man er uovervindelig, der kan ikke ske noget. Man keder sig, og så skal der lige sendes en sjov besked til nogle bekendte, men rent ud sagt, så er man jo faktisk livsfarlige både for sig selv og andre, lyder det fra Henrik Glintborg, som er rystet over tendensen.

Tilbage i bilen ved Rasmus er mobilen tæt ved hånden.

-Til mit forsvar vil jeg sige, at oftest er det fordi, jeg får en snap, og ja jeg burde jo bare lade telefonen ligge, men så tager jeg lige telefonen og sender en snap til dem, siger Rasmus.

 

Rasmus er i denne artikel et fiktivt navn, da vores person har valgt at være anonym.