Smallere landevej gir' flere farlige overhalinger

På en af landsdelens mest trafikerede veje mellem Struer og Holstebro anmelder bilister et stigende antal farlige situationer.

Rumlerillerne her skulle ellers have øget sikkerheden på landevejen mellem Struer og Holstebro. Det har haft modsatte effekt.
Rumlerillerne her skulle ellers have øget sikkerheden på landevejen mellem Struer og Holstebro. Det har haft modsatte effekt.
Foto: arkivfoto

I december blev landevejen mellem Struer og Holstebro gjort smallere for at øge sikkerheden, men bilisterne, de fortsætter med at køre som da før vejen blev lavet om. Og det skaber farlige situationer.

- Andre skal ikke kunne mærke til den overhaling, man laver, for så er man til ulempe og måske endda til fare for andre i trafikken, siger Thorkild Albrektsen, der er politiassistent ved færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Midt- og Vestjyllands Politi har fået flere henvendelser fra bilister, som oplever farlige overhalinger på strækningen.

Med livet som indsats

Før årsskiftet havde vejen mellem Holstebro og Struer en bredde, hvor bilisterne brugte midten af vejen som overhalingsspor. Derfor valgte Vejdirektoratet  i december at indskrænke vejen og lave de såkaldte rumleriller.

- Vi skulle gøre noget ved strækningen, fordi der skete lidt for mange uheld, og derfor har vi ændret afmærkningen og gjort det mere klart, hvor vi gerne vil have bilisterne til at placere sig, fortæller Vagn Lynggard Bech, afdelingsleder ved Vejdirektoratet.

Men ifølge kørelærer Chalotte Jespersen fra Struer, så har det haft den helt modsatte effekt.

- Det er med livet som indsats, at vi kører derude, for folk overhaler ligesom de gjorde før i tiden og opdager så først, når de ligger derude, at vejen er gjort smallere. Og så må vi vige ind til siden for at undgå modkørende, siger hun.

Vejdirektoratet har ikke valgt at skilte med de ændrede vejforløb. Men på baggrund af både politiets og kørelærernes bekymringer vil de nu holde særligt øje med strækningen. 

2:18
Landevejen mellem Struer og Holstebro er fortsat et udsat sted med mange hasarderede overhalinger.