Små skoler lukkes

Holstebros børne- og ungdomsudvalg har netop sendt et forslag i høring om at lukke fire af kommunens mindre skoler.

Op mod ti skoler var inden dagens byrådsmøde ifølge rygter dømt til lukning. Så galt var budskabet dog ikke, da Holstebro Kommunes børne- og ungdomsudvalg forlod forhandlingerne om kommunens nye skolestruktur sidst på eftermiddagen.

Men kommunen skal spare 25 millioner i de nuværende budgetter, og derfor er nedskæringer nødvendige. Forslaget lyder, at Staby, Ejsing, Ryde og Naur-Sir skoler skal lukkes. Desuden skal flere skoler af med deres overbygning, som skal samles på færre skoler.

Ny by-skole i Holstebro

Men det er ikke kun nedlæggelser, der var på programmet. I høringsforslaget foreslår politikerne, at der skal bygges en ny stor by-skole. Denne skole ville skulle afløse Sønderlandsskolen og Nørrelandsskolen.

Diskussionerne om en ny skolestruktur i kommunen har været i gang siden årsskiftet. Borgerne kan komme med kommentarer i høringsfasen, der varer indtil 2. september. På Holstebro Kommunes hjemmeside kan I desuden selv deltage i debatten og læse mere om kommunens egen analyse af skolestrukturen.

Formanden for udvalget, Morten Flæng, redegør her for den nye struktur:

Der var dog ikke fuld enighed i udvalget, om hvilke skoler der skulle i spil. Herunder er en kommentar fra Venstres Jens Kristian Hedegaard, næstformand: