Slut med stædige bilister på motorvejen

Ny kampagne skal sikre, at bilister holder til højre på motorvejen, så trafikken glider bedre. Ellers risikerer de at få en bøde.

trafik.jpg

Vi har alle prøvet at ligge bag en stædig bilist, som bliver liggende i overhalingssporet på motorvejen, i stedet for at trække ind til høje. De bilister vil Politiet og Vejdirektoratet nu forsøge at tynde ud i.

Fra og med mandag den 27. april er Midt- og Vestjyllands Politi på vejen, for at holde øje med om bilisterne på motorvejene overholder reglerne og holder til højre i stedet for konsekvent at ligge i overhalingssporet.
Kampagnen er et samarbejdet mellem Politiet og Vejdirektoratet, og bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patrulje og få en bøde.

- Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Selvom problemet ikke er så stort i vores område, så har politiet i Midt- og Vestjylland fokus på det.

- Her i Midt- og Vestjylland har vi kun tosporede motorveje, og derfor er problemet ikke helt så stort, som det eksempelvis er ved Vejle, hvor der er tresporede veje. Men vi kører målrettet på problemet den kommende uge, og vores videovogn er på vejene. For det er klart, at utålmoddige bilister kan ende med at lave ulovligheder ved at overhale indenom, fordi bilister i overhalingssporet er for stædige eller for sløsede, siger Henrik Glintborg, Leder af Færdselspolitiet, Midt- og Vestjyllands Politi.

Kampagnen løber frem til den 3. maj.

Vejdirektoratet har lavet en film, der fortæller, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner: