Nyt lovforslag: Slut med sprøjtemidler ved vandboringer

En bred aftale blandt folketingets partier skal sikre grundvandet mod sprøjtemidler

Sprøjtemidler skal ikke længere være lovlige at bruge i nærheden af vandboringer mener lang række af Folketingets partier.
Sprøjtemidler skal ikke længere være lovlige at bruge i nærheden af vandboringer mener lang række af Folketingets partier.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sprøjtning omkring vandboringer vil snart være fortid. En bred aftale mellem folketingets partier skal nemlig sikre, at der ikke sker en unødvendig forurening af grundvandet.

- Det er fuldstændig naturligt for os danskere at vi kan åbne for vandhanen og drikke vandet. Og sådan skla det fortsætte med at være, også for vores børn og børnebørn, siger miljøminister Lea Wermelin fra Socialdemokratiet i en pressemeddelelse. 

Baggrunden for lovændringen er, at der i alt for mange danske drikkevandsboringer, er fundet for store mængder sprøjtemidden.

- Det er også både problematisk og alvorligt, at der har været flere og flere fund af sprøjtemidler i væres drikkevand. Her er et stop for sprøjtninger i de boringsnære beskyttelsesområder et vigtigt skridt, siger ministeren.

Mange kommuner er allerede i gang med at gennemgå deres vandboringsområder. Folketinget skal efter efterårsferien behandle lovforslaget.