Slut med gratis netavis

Nu skal det ikke længere være gratis at læse web-nyheder hos flere af de lokale dagblade. Midtjyske Medier indfører fra onsdag betaling for deres journalistik på nettet.

Dagblad061112.jpg

Det kommer nu til at koste penge at surfe rundt på flere af de lokale dagblades hjemmesider. Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Lemvig, Holstebro og Ringkøbing-Skjern bliver fra i morgen betalingssider.

- Det koster rigtig mange penge at drive et mediehus, og det koster rigtig mange penge at lave kvalitetsnyheder, og det bliver vi nødt til at have betalt, forklarer Lars Norup, der er chefredaktør på Viborg Stift Folkeblad.

Chefredaktøren mener ikke, avisen kan overleve uden at tage penge for deres arbejde. Men en medieforsker fra Roskilde Universitet tror ikke på, at folk vil betale for noget, der indtil nu har været gratis.

- Hvis man kan gå ind på en anden avis eller en anden hjemmeside og få næsten den samme nyhed, som den man skal betale for, så gider folk ikke betale for den, siger Michael Bruun Andersen.

Alligevel tror chefredaktøren for Viborg Stift Folkeblad stadig, at læserne vil betale for nyheder på nettet.

 - I et lokalsamfund, er der kun os til at levere et professionelt produkt, og det bliver vi nødt til at have penge for. Det tror jeg simpelthen også, folk kan forstå, forklarer Lars Norup.

Nuværende avisabonnementer kan fortsat læse nyheder gratis på nettet, mens andre skal betale 99 kroner om måneden for nyhederne på nettet.