Slukning af storbrand overstået: Nu rykker hjemmeværnet ind

Efter halvandet døgns slukningsarbejde er Nordvestjyllands Beredskab ved at være klar til at pakke sammen.

Det har krævet et slukningsarbejde udover det sædvanlige at få styr på branden i en lagerbygning i Roslev nær Skive.

Fredag eftermiddag fortæller indsatsleder fra Nordvestjyllands Brandvæsen, Jan Nygaard Christensen, at der efterhånden er ved at være styr på situationen.

- Vi er så godt som færdige med efterslukningen, så der er gode fremskridt herude. Vi har tømt en betonsilo for træspåner i dag for at få efterslukket helt, så det har været et omfattende stykke arbejde.

- Vi regner med, at vi er klar til at pakke alt vores udstyr sammen i løbet af ganske få timer, siger Jan Nygaard Christensen.

Sådan så det ud, da flammerne stadig havde fat i fabriksbygningen.
Sådan så det ud, da flammerne stadig havde fat i fabriksbygningen.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Hjemmeværnet rykker ind

Når Nordvestjyllands Beredskab forlader den nedbrændte møbelfabrik, er hjemmeværnet klar til at holde øje med området.

De skal sørge for, at tilskuere og andre nysgerrige sjæle ikke går ind i de nedbrændte bygninger på grund af faren for nedstyrtning og manipulering af brandstedet, som politiet sammen med brandtekniske eksperter først skal undersøge nærmere efter påsken.

Hjemmeværnssoldater fra Politikompagni Skive rykkede ind allerede torsdag formiddag for at hjælpe med sikring af området, og om natten står de altså alene med opgaven.

Branden brød ud torsdag morgen og udviklede sig så voldsomt, at ilden gik gennem taget på lagerhallen. Nordvestjyllands Brandvæsen fik dog forhindret ilden i at brede sig til omkringliggende bygninger.