Slog røverne fra Astrup også til i Sønderjylland?

Midt- og Vestjyllands Politi undersøger, om der er en sammenhæng mellem røverierne i Astrup og i Tinglev ved Sønderjylland.

Faster Andelskasse
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

De to mænd, der torsdag eftermiddag begik røveri mod Faster Andelskasse i Astrup ved Skjern, har muligvis mere på samvittigheden.

Den 27. december blev Den Jyske Sparekasse i Tinglev i Sønderjylland udsat for et røveri, der på flere måder minder så meget om røveriet i Astrup, at Midt- og Vestjyllands Politi nu vil undersøge, om det kan være de samme gerningsmænd.

- Der er mange ting, der indikerer, at der er en sammenhæng, men det kan også være tilfældigheder, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Røveriet i Tinglev fandt - ligesom røveriet i Astrup - sted ved 17-tiden, og i begge tilfælde kom to maskerede og engelsktalende mænd ind i pengeinstituttet og beordrede personalet til at lægge sig ned.

- Vi vil nu tage kontakt til vores kolleger ved Syd- og Sønderjyllands Politi for at indlede et samarbejde, siger Henning Præstegaard.

Røverne kom ind i andelskassen i Astrup ved at bryde vinduet til personaletoilettet op, og herefter truede de personalet med et koben og brød flere bokse op. Andelskassen oplyser ikke, hvor meget røverne slap afsted med.

Midt- og Vestjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner på telefon 114.

0:41
Torsdag aften blev Faster Andelskasse i Astrup røvet. To maskerede mænd slap afsted med et ukendt beløb.
2:23
Antallet af bankrøverier falder generelt. Siden 2010 er antallet faldet fra 10 til 0 sidste år.