Håndbold: Sløj aften for de vestjyske hold i håndboldligaen

Både Viborg og Herning-Ikast håndbold tabte onsdag aften. Viborg ude mod Esbjerg, mens Herning-Ikast tabte til Odense.

Line Haugsted og Viborg HK havde en sløj aften i Esbjerg.

Håndboldkvinderne fra Odense fortsætter den overbevisende stil i landets bedste række. På hjemmebane vandt Jan Pytlicks Odense-hold onsdag med 31-23 over Herning-Ikast.

Dermed er fynboerne oppe på 16 sejre i lige så mange kampe i HTH Ligaen, som holdet topper suverænt. De midtjyske gæster fik ellers den bedste start, og efter små fire minutter bragte Louise Burgaard Herning-Ikast foran med 4-1.

Det lykkedes gæsterne at bevare et tremålsforspring frem til 6-3, inden Odense-profilerne Mette Tranborg og Stine Jørgensen med fire scoringer i træk bragte fynboerne foran med 7-6. Frem mod pausen trak Odense fra og førte 18-12 før de sidste 30 minutter.

I anden halvleg rundede den fynske føring ti mål, inden Herning-Ikast fik pyntet lidt på resultatet til sidst. Gæsterne indtager en femteplads i ligaen med 20 point - 12 færre end Odense på førstepladsen.

I en anden kamp onsdag aften vandt Team Esbjerg på hjemmebane med 32-22 over Viborg HK. Opgøret i Esbjerg var tæt i hele første halvleg. De vestjyske værter førte 12-11 ved pausen, inden Esbjerg-spillerne fik hævet scoringsfrekvensen i anden halvleg. Esbjerg har 24 point på HTH Ligaens tredjeplads. Nykøbing Falster er nummer to med 25 point, efter at holdet onsdag aften på hjemmebane slog Skanderborg med 31-24. Odense topper ligaen med 32 point.