Slagtermester fyret

Superbest fyrer ansat i Struer for at snyde med datomærkningen.

superlogo.jpg

Slagtermesteren hos Superbest i Struer har fået en fyreseddel.

Det sker i forbindelse med en større sag, hvor flere afdelinger i dagligvarekæden er blevet afsløret i at ompakke gammelt kød og lægge det tilbage i køledisken.

I Struer var der tale om to pakker medisterpølse, som retteligt skulle være smidt ud. I stedet valgte slagtermesteren at bruge medisteren til produktion af farsbrød.

Det har nu kostet ham jobbet. 

- Det er en slagtermester der har været ansat hos os mange år - han har ry for at være en af de bedste, så det er ulykkeligt for alle parter - men vi havde ikke andet gøre. Han kendte reglerne. Det er en gåde for os, hvordan han kunne finde på at snyde, siger adm. direktør i Superbest, Frank Sørensen, til TV/MIDT-VEST.

Over hele landet fik Superbest-butikker torsdag i sidste uge uanmeldt besøg af fødevaremyndighederne. Cirka 60 butikker er blevet kontrolleret. I første omgang var der snydt med datomærkningen i syv butikker. Et tal som nu er blevet til to mere.

Senest har det vist sig, at der i Brønderslev - og altså også Struer - har været gammelt kød, som røg retur i køledisken.

- Der er 12.000 ansatte i Superbest. Ni har forbrudt sig mod nogle love, som de kender. Det har vi taget konsekvensen af og håber nu, at der ikke kommer flere tilfælde", siger Frank Sørensen.

Kræver ministeren i samråd

De mange sager har fået flere politikere til at kræve handling af fødevareminister Eva Kjer Hansen. SFs Kristen Touborg fra Gudum kalder butikkernes egenkontrol for "en ren stinker" og kræver ministeren i samråd.