Slagterimedarbejdere siger nej til forslag

Størstedelen af slagterimedarbejderne i Danish Crown stemte nej til det forslag, som skulle hjælpe med at redde arbejdspladser.

Et flertal af slagteriarbejderne i Danish Crown har stemt nej til det forslag, som tillidsrepræsentanter præsenterede for to uger siden.

Tillidsmændene i Danish Crown kom med et banebrydende forslag. De opfordrede medarbejderne til at gå ned i løn for at sikre arbejdspladser. Slagteriarbejderne skulle investere op mod 600 millioner kroner af deres løn i slagtesvin.

Resultatet af afstemningen sætter nu mange af arbejdspladserne i Danish Crown i fare. Heriblandt de 1100 arbejdspladser på Danish Crowns afdelinger Herning, Skjern, Sdr. Felding og Holstebro. Medarbejdernes nej kan dermed få alvorlige konsekvenser for de midt- og vestjyske medarbejdere

Skuffede ejere

Forslaget mødte skepsis fra starten, men tillidsrepræsentanterne håbede, at medarbejderne ville være med til at investere i deres egne arbejdspladser. Ejerne af Danish Crown er skuffede over medarbejdernes beslutning.

- Principielt er det ikke medarbejdernes opgave at etablere svineproduktion. Men antallet af producerede slagtesvin i Danmark hænger nu engang uløseligt sammen med antallet af arbejdspladser, og derfor er det naturligvis ærgerligt, at afstemningen falder ud, som den gør, siger formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt i en pressemeddelelse.