Slagteriarbejdere siger ja til omstridt forslag

80 procent af slagteriarbejderne i Herning siger ja ledelsens udspil om at bruge fem procent af lønnen til et nyt selskab.

Meget tyder på, at medarbejderne på Danish Crowns svineslagterier accepterer koncernens meget omtalte forslag, der blandt andet betyder, at lønstigningerne bliver fastfrosset indtil 2018.

På Danish Crown i Herning har over 80 procent af medarbejderne i dag sagt ja til at give deres tillidsmand et mandat til at forhandle videre med ledelsen. Det fortæller flere af de medarbejdere, som TV MIDTVEST har talt med. Tillidsmand Kurt Høj har ikke ønsket at kommentere sagen.

Og stemningen er tilsyneladende den samme på tre ud af de fire andre svineslagterier. TV MIDTVEST erfarer, at de ansatte på slagterierne i Sæby, Blans og Ringsted også har givet deres tillidsmand mandat til at forhandle videre.

Venter på Horsens

Spørgsmålet er så, hvad slagteriarbejderne i Horsens beslutter sig for. De skal senest tage stilling til forslaget om tre uger.

Udover at fastfryse lønstigningerne betyder forslaget, at slagteriarbejderne skal betale fem procent af deres løn til et selskab, der skal sikre, at der bliver produceret flere svin i Danmark.

Forslaget vil også betyde, at nyansatte slagteriarbejdere i de første fire år får 10 kroner mindre i timen end i dag.

Til gengæld vil Danish Crown garantere, at der ikke bliver lukket slagterier de næste fire år.

Der tegber sig et flertal for at stemme ja til lønnedgang på Danish Crowns slagterier.