Slagteri tilbagekalder mere kyllingekød

Nye analyseresultater betyder, at KHScan Danmark kalder yderligere produkter tilbage fra markedet.

050115Fjerkraeslagteri.jpg

Endnu engang kalder slagteriet i Vinderup kyllingekød tilbage. Denne gang er der tale om en række produkter, som kan henføres til en kyllingeflok, der blev slagtet den 20. februar.

- Straks efter at vi blev opmærksomme på den første tilbagetrækning i mandags, har vi iværksat mange flere analyser af de produkter, som er produceret omkring de inficerede produkter for at være helt sikre på at vi er grundige nok. Vi har netop modtaget resultaterne af disse test, og nogle få af disse tests er Salmonella positive. Derfor trækker vi straks et større antal produkter tilbage, for at være sikre på at sagen er inddæmmet. Vi er kede af de ulemper, som dette giver både forbrugere og vores kunder i detail- og engroshandel, men vi tager ingen chancer her, siger kvalitetschef i HKScan Denmark A/S, Gert Kristensen.

Følgende produkter med tilhørende produktionsdatoer tilbagekaldes derfor fra butikkerne og engroshandlen:

kylling.jpg

Forbrugere, der har købt produkter med netop disse produktionsdatoer

, skal kassere kødet, eller levere det tilbage til den butik, hvor det er købt.

 

Firmaet understreger i en pressemeddelelse, at ved korrekt køkkenhygiejne og varmebehandling, vil de berørte partier ikke være sundhedsskadelige for forbrugerne.  Uanset dette skal der ikke forefindes salmonella i dansk kylling.