Slagteri-gigant frier til leverandører

Danish Crown er i dialog med de leverandører, der kom i klemme efter konkursen i Jutland Meat.

110213_Jutland_Meat.jpg

Det er ikke kun slagteriet Tican i Thisted, der godt kunne tænke sig at få fingre i de ledige slagtesvin fra det konkursramte Jutland Meat i Struer.

Slagterikoncernen Danish Crown har også henvendt sig til Jutland Meats leverandører med et tilbud om at blive andelshavere.

- Vi har i Danmark en fælles interesse i at sikre, at det her ikke går så hårdt ud over landmændene, at nogen må dreje nøglen om. Det afgørende er i sidste ende, at vi bevarer et råvaregrundlag i Danmark, så vi også kan bevare de danske arbejdspladser, siger Danish Crowns kommunikationsdirektør Anne Willemoes til tvmidtvest.dk.

Vil følge noteringen

Jutland Meat slagtede inden konkursen 12.000 svin om ugen - Danish Crown slagter 300.000, og Anne Willemoes siger, at koncernen er til at i stand til at øge kapacitere med 12.000 svin, hvis det skulle komme på tale.

Kommunikationsdirektøren understreger, at Danish Crown ikke kommer med ekstra gode tilbud til Jutland Meat-leverandørerne - betalingerne for svinekødet vil følge noteringen.

- Vi er jo et andelsselskab, der er ejet af små 10.000 landmænd, og derfor agerer vi selvfølgelig efter de regler og de vedtægter, der er i det her marked, siger hun.

Anne Willemoes oplyser i øvrigt også, at Danish Crown har oprettet et nødberedskab, der i den akutte situation kan hjælpe med at slagte de svin, der ellers skulle være sendt til Jutland Meat  - også selv om leverandørerne ikke er andelshavere.

 

I lørdags holdt svineslagteriet Tican i Thisted informationsmøde for andelshaverne fra Jutland Meat - se indslag fra mødet her:

1:57
Slagteriet Tican havde idag indkaldt de landmænd der tidligere leverede tilJutland Meat til et møde i Vinderup.