Skype-samtale skal fælde Bollerslev

I en sag om snyd med registreringsafgifter og moms skal bilforhandler, Henrik Bollerslev, bl.a. forklare en besynderlig Skype-korrespondance med en med-tiltalt.

Bollerslev___Lindholm_biler.jpg

I dag startede retssagen, der skal afgøre om bilforhandler, Henrik Bollerslev, skal bag tremmer.

Bilforhandleren fra Viborg er sammen med to andre tiltalt for at have ændret i fakturaer for syv biler, der er importeret fra USA, for at undgå en del af den danske registreringsafgift.

Under dagens retssag fremlagde anklageren bl.a. et lidt specielt bevis: En korrespondance på Skype, som Henrik Bollerslev angiveligt skulle have ført med en af de med-tiltalte.

I samtalen bliver der angiveligt talt om Anders And-fakturaer og om, hvorvidt Skype er et sikkert sted at kommunikere.

- For os peger det i retning af, at der bevidst er udeholdt dele af købesummen på de her biler, og at man dermed har angivet en for lav købesum over for Skat og så har fået et for lavt registreringsafgiftsgrundlag, forklarer Jens Severinsen, der er Senioranklager ved Midt & Vestjyllands Politi.

"Taget ud af kontekst"

Samtalen havde Henrik Bollerslev dog havde svært ved at huske. Han forklarede i retten, at den er taget ud af en kontekst, og at der blot er tale om drengesnak.

- Man skal da passe på, hvad man sætter i citationstegn. Man kan risikere at bliver forholdt det otte år senere. Nej, det er jo svært lige at huske, hvad man har lavet for så mange år siden. Det går nok alt sammen, sagde Henrik Bollerslev i dag til TV MIDTVEST's reporter.

Der vil efter planen falde dom i sagen d. 27. november.