Skyldig i manddrab: Gav kammerat 38 knivstik

En 49-årig mand er ved Retten i Herning blevet kendt skyldig i et voldsomt knivdrab.

Det var her på Nylandsvej, 50-årige Jan Sørensen i januar måned blev fundet dræbt.
Det var her på Nylandsvej, 50-årige Jan Sørensen i januar måned blev fundet dræbt.
Foto: TV MIDTVEST

Natten til den 28. januar 2016 slog en 49-årig mand sin kammerat, Jan Sørensen, ihjel i et rækkehus i Vildbjerg. Det har et enigt nævningeting ved Retten i Herning netop slået fast.

I retten har den nu dømte mand tidligere fortalt, at Jan Sørensen sad i en stol med en kniv i halsen, da den 49-årige mand vågnede. Det er dog ligeledes kommet frem, at den 49-årige samme nat ringede til sin værge og fortalte, at han havde begået mordet på Jan Sørensen. Det var værgen, der efterfølgende kontaktede politiet.

Alligevel har den nu dømte mand gennem hele retssagen nægtet sig skyldig, og han har sågar fortalt, at han og offeret stod hinanden nær: 

- Vi var meget gode venner. Vi havde det altid sjovt sammen, og vi havde aldrig været uvenner, lød det fra den 49-årige mand, da retssagen i sidste uge begyndte.

Den 49-årige mand og Jan Sørensen har begget boet på Møltrup Optagelseshjem ved Herning, der er et opholdssted for hjemløse mænd. På dagen for mordet kørte den nu dømte mand efter eget udsagn fra optagelseshjemmet til et rækkehus Vildbjerg, hvor Jan Sørensen opholdt sig.

Nu skal Retten i Herning tage stilling til, hvilken straf den 49-årige mand skal idømmes. TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar fra den dømtes forsvarsadvokat.

 

En reporter fra TV MIDTVEST fulgte med, da retssagen i sidste uge startede:

2:40
Gustav Houre Dahl reportede d. 7. december fra Retten i Herning.