Skuffende regnskab: Grundfos tjener for lidt

Mads Nippers første regnskab for pumpegiganten Grundfos blev skuffende. På trods af en omsætning på 23,6 mia. kr., har virksomheden kun et overskud på 881 mio. kr.

grundfos2.jpg

Mads Nipper offentliggjorde fredag formiddag sit første regnskab som koncernchef for Bjerringbro-virksomheden Grundfos, og det var med et skuffende resultat. Resultatet før skat landede på 881 mio. kr. mod 1475 mio. kr. i 2013. Resulatet er påvirket af en dyr fyringsrunde i november 2014, men  virksomheden selv kalder også resultatet for "ikke tilfredsstillende".

- Væksten er tilfredsstillende, givet at en række centrale markeder var præget af lav vækst. Vi har fastholdt og sandsynligvis udbygget vores globale markedsposition, selv om konkurrencen er yderligere intensiveret i specielt Asien. Men koncernens vækst og indtjening i danske kroner er skuffende, siger Mads Nipper i en pressemeddelelse.

Ny plan for 2020

Grundfos og Mads Nipper lancerede ved præsentationen af regnskabet også en ny 2020-plan, som virksomheden godkendte i januar 2015. Den skal sikre klare og fælles ambitioner, mindske organisationens kompleksitet, prioritere forretningsområder og markeder, samt udstikke de væsentligste strategiske initiativer, der skal styrke konkurrencekraften. Blandt andet vil virksomheden have en årlig salgsvækst på seks procent.

- Strategiens fundament er vores eksisterende formål og værdigrundlag, og den bekræfter, at Grundfos fortsat skal være kendetegnet ved stærk innovation, banebrydende produkter og fokus på bæredygtighed, siger Mads Nipper.

2:04
Verdens største pumpeproducent tjente i 2010 2,4 milliarder kroner før skat. Men siden er overskuddet dalet hvert år, og det landede på 881 millioner i 2014.