Skuffende aftale om lægedækning vil ikke løse udfordringerne

Dansk Erhverv finder den netop indgåede aftale om lægedækning uambitiøs og frygter, at den ikke vil løse problemerne

Læge
Foto: TV MIDTVEST

For nylig kom Lægedækningsudvalget med sine anbefalinger til, hvordan hele Danmark fremover skulle sikres lægedækning. Nu har et flertal i Folketinget så indgået en aftale. En aftale, der skuffer, det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

- Det væsentligste element i aftalen er, at regionerne i øget omfang får lov til at drive lægeklinkker. Man fastholder den nuværende model. Det bliver i vores optik bare mere af det samme. Det løser ikke problemet, at give lægerne mere i løn. Hvis man i stedet inddrog private aktører mere, så ville det give mere fleksibilitet og muligheden for at gøre op med en rigid tilgang til tingene og lade forskelle lægefaglige grupper samarbejde om at løse de forskellige opgaver. Vi ved, at de private står klar til at løse opgaven. På den baggrund er det positivt, at aftalen indeholder en forsøgsordning, hvor både offentlige og private aktører kan indgå i løsninger af akutte lægedækningsproblemer, siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Stor ståhej for meget lidt

Katrina Feilberg Schouenborg mener, at hele forløbet må siges at have været stor ståhej for meget lidt.

- Det har været en lang proces, og nu er vi altså nået frem til en aftale, som vi frygter, ikke vil løse udfordringerne med lægemangel i yderområderne. Erhvervslivet ønsker at være med til at sikre en god lægedækning i hele Danmark. I dag er der mere end 50.000 danskere, der er tilknyttet et privat lægehus, og vi ønsker sådan set bare at udbrede den model, så vi sammen med det offentlige kan løfte opgaven. Det er der så desværre bare ikke lagt op til med den uambitiøse aftale, som vi nu se, siger Katrina Feilberg Schouenborg i en pressemeddelelse.