Skuffede danskere bor side om side med VM's succeshold

Stemningen er blandet i Herning, hvor Danmarks skuffede håndboldkvinder bor sammen med glade semifinalister.

kvindelandsholdet_haandbold_vm2015_nationalsang_boxen.jpg

De skuffede danske håndboldkvinder bor på samme hotel som flere af succesholdene ved VM.

Stregspilleren Mette Gravholt fortæller, at det er en ekstra udfordring at bo side om side med semifinalisterne på Hotel Scandic i Herning efter den danske nedtur i kvartfinalen mod Rumænien.

Nederlaget betyder, at Danmark nu skal ud i to placeringskampe om turneringens femteplads, mens spillerne fra semifinaleholdene Polen, Norge, Rumænien og Holland har de helt store smil fremme.

- Jeg har det bedre, og det er to fede kampe, der venter os, og der er stadigvæk tilskuere i Boxen. Man skal fokusere på det positive, og det prøver jeg.

- Men man bliver hevet tilbage en gang imellem, når man eksempelvis møder holdene, der er gået videre hjemme på hotellet. Man kan se i øjnene på dem, at de er glade. Det er vi ikke, siger Mette Gravholt.

- Det er hårdt at spise med dem og se dem hele tiden. Men sådan er det, andre gange er det os, der er gået videre.

- Man taler med dem, man kender gennem klubberne eller venindernes veninder. Ellers taler vi ikke med hinanden.

- Jeg kender en af spillerne fra Polen og landstræneren Kim Rasmussen. Jeg kan godt unde dem det hele. Det er fedt for dem, hvad de har opnået, siger Gravholt.

Skuffelsen over nederlaget til Rumænien er fortsat enorm et halvt døgn senere.

Stregspilleren lagde sig først til at sove klokken fire natten til torsdag efter en snak med Stine Bodholt, der spiller samme position.

Det er langtfra sikkert, at skuffelsen er helt ude af kroppen, når Danmark fredag eftermiddag løber på banen til en placeringskamp mod Montenegro. Opgøret har betydning for Danmarks chancer for at komme til OL.

- Jeg må godt være skuffet, når kampen går i gang så længe, at jeg præsterer på banen.

- Vi er professionelle, og det skal vi vise nu. Hvis vi har andre tanker, så må de ud ad hovedet, siger stregspilleren.

Hun fortæller, at det er en længere proces at bearbejde VM-skuffelsen. Udtrykket i ansigtet er fortsat trist, men humøret er alligevel bedre end i minutterne efter nederlaget i kvartfinalen.

- Man søger de mennesker, man er tryg ved. Man taler tingene igennem på sin egen måde. Jeg talte med Stine Bodholt, fordi vi spiller på samme plads.

- Jeg har det bedre i dag end i går, og jeg tænker, at jeg har det endnu bedre fredag, så det går stille og roligt fremad, siger Mette Gravholt.

 

/ritzau/