Skrot brændeovnen og få 2000 kroner: Her skrotter de flest

Brændeovnsejere kan lige nu få et tilskud for at skrotte deres brændeovn. Det benytter især viborggenserne sig af.

Arkivfoto
Arkivfoto

Skrot din brændeovn og få 2000 kroner. Det har mange danskere benyttet sig af. En national skrotningsordning, der blev lanceret i slutningen af november, frister mange brændeovnsejere.

Med 164 skrottede brændeovne er Viborg Kommune den kommune, der på landsplan har skrottet flest.

Målet med skrotningsordningen er at få de allerældste brændeovne ud af drift, i det de forurener mere. Det er ovne fra 1990 og før, man kan få tilskud for at skrotte. En brændeovn fra den tid eller tidligere forurener i gennemsnit fem gange så meget som en ny. Derfor har man på grund af miljøet lavet ordningen.

Ikke nok penge til alle

Indtil videre har 6.500 brændeovnsejere på landsplan benyttet sig af ordningen. Af dem er 776 fra Vestjylland.

- Skrotningsordningen er kommet rigtig godt fra start, og vi modtager dagligt mange ansøgninger og henvendelser fra brændeovnsejere, som kan se pointen i et kontant tilskud, mens de samtidig gør noget godt for miljøet, siger Gro Iversen, funktionsleder i Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er afsat 45 millioner kroner til ordningen. Der er penge nok til, at cirka 10.000 ovnejere stadig kan skrotte deres gamle brændeovn. I det der er omkring 150.000 brændeovne i Danmark fra 1990 eller før, så er der ikke penge nok til, at alle kan skrotte ovnen.

Ordningen løber indtil udgangen af 2016, eller til når puljen er tom.