Skriver 82 julekort om året

Det med skråskrift, frimærker og håndskrevne julekort er efterhånden passé. Men i en tid med Facebook, e-mails og Skype er der dog enkelte, der holder fast i at skrive årets julehilsen på den gammeldags facon.

Det kan godt være, at de håndskrevne julekort er på vej ud. Men ikke for 73-årige Kirsten Estrup fra Mejdal ved Holstebro. Hun skriver hvert år 82 julekort til familie og venner i Danmark, Færøerne og Canada.

- Det er personligt. Enhver kan i disse år gå ind og lave det om på computeren og så bare rette navnet. Det er overhovedet ikke personligt. Det skal skrives i hånden, siger Kirsten Estrup.

I år forventer Post Danmark, at der bliver sendt cirka ti millioner julekort. Samtidig er den samlede brevmængde halveret på de seneste 10-12 år. Men det bekymrer ikke Kirsten Estrup. Hun har skrevet julekort i hånden, siden hun var 18 år.

- Min mor skrev julekort, og hun sagde, at det var sådan en god skik, for selvom man ikke havde fået snakket med nogen, så hørte de fra én engang om året, hvordan man havde det. Og hun glædede sig altid til at skrive julekort, og det gør jeg også, forklarer Kirsten Estrup.

Se indslaget om julekortstraditionen her: 

Skriver 82 julekort om aaret