Skraldet flyder stadig på Danmarks klammeste sted

I 2015 blev Bøgsted Rende kåret til Danmarks klammeste sted. Den pris har dog ikke har positiv virkning på stranden, hvor affaldet stadig flyder.

Bøgsted Rende
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Danmarks klammeste sted - den lidet flatterende titel fik Bøgsted Rende i 2015 som en del af en stor kampagne mod affald i naturen. Titlen har dog ikke hjulpet på problemet med affald, for nu flyder der igen store mængder af affald på stranden i Thy. Derfor vil Naturstyrelsen alliere sig med frivillige for at få ryddet op på stranden, det skriver Limfjordupdate.dk. 

- Det er en tung, møgbeskidt og utaknemmelig opgave at samle det plastikaffald op, siger Henrik Christensen, der er klitplantør i Naturstyrelsen Thy til TVMIDTVEST.

Hjælpen til oprydningen kommer fra forskellige sider.

- Vi har heldigvis god hjælp til oprydningen blandt andet fra nogle specialklasser fra Thisted, nogle gange har vi også fået hjælp fra Naturfredningsforening, og på et tidspunkt var der også nogle spejdere fra Holland, der kom og hjalp. Men hjælpen kommer fra nogle frivillige, som kan se, det er et problem, og som gerne hjælpe til med at rydde op, siger Henrik Christensen.  

Styrelsen vil samtidig bruge Bøgsted Rende til at gøre opmærksom på affaldsproblematikken, som man ifølge klitplantøren kan se omfanget af overalt langs hele vestkysten. 

Skraldet flyder i Bøgsted Rende
Skraldet flyder i Bøgsted Rende
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

- Vi har alle sammen et problem, fordi vi ikke har styr på affaldet i havet. Det er et verdensomspændende problem, og her får vi et udstillingsvindue ved Bøgsted Rende, hvor man helt konkret kan se, at der er mere affald i havet, end man bare lige tror, når man står og ser på solnedgangen ud over havet, siger han. 

Det er vinterstorme, der har skyllet et stor del af affaldet op på stranden ved Bøgsted Rende. Oprydningen af stranden begynder til foråret.