Skovrider: Aldrig set noget lignende

Naturstyrelsen vurderer, at 300.000 træer er væltet i landsdelen. Værst er situationen i Klosterheden mellem Holstebro og Lemvig.

Thomas Borup Svendsen er skovrider i Klosterheden - han har boet og arbejdet i skoven i 17 år, og er ikke i tvivl om, at torsdagens storm var noget særligt.

- Der var en meget stor storm på de her kanter i 2005. Jeg tror, når det her er blevet gjort op, så er det større", siger Thomas Borup Svendsen

Naturstyrelsen vurderer, at 300.000 træer måtte lade livet i forbindelsen med stormen i torsdags - træerne er væltet i såkaldte fladefald, hvor store arealer vælter samtidig.

- Det ligger jo som et spil mikado, når man kigger ud over det. Man skal passe rigtig meget på, når man skærer træet op, så man ikke kommer galt af sted", konkluderer skovrider Thomas Borup Svendsen.

Naturstyrelsen mener, det vil vare måneder før der er ryddet op i skove og plantager. I første omgang bruger skovarbejderne i energien på at få befriet de husejere, som er spæret inde i deres boliger på grund af væltede træer.

Et forsigtigt skøn fra Naturstyrelsen lyder, at 150.000 kubikmeter træ er væltet.

02:11 Luk video