Skovler penge ind efter vækstrådgivning

En ordning om vækstrådgivning har været en kæmpesucces. Siden 2011 har 91 virksomheder rejst 375 millioner.

sportsgroupdenmark.jpg

Det har været en stor succes for Sports Group Denmark fra Ikast at være med i det landsdækkende initiativ Kapital Gennem Rådgivning. Sports Group Denmark producerer sportstøj til kæder som Sport 24 og Sportigan. Virksomheden oplevede vækst, og ville gerne udvide, men kunne ikke overtale banken til at investere et stort nok beløb. Men så fik man hjælp af en virksomhedskonsulent.

- Han er vant til at sidde overfor banker og at sidde i den slags situationer. Så han var god til at skabe et overblik, så folk også troede på os, siger direktør Bjarne Jeppesen.

Ikke nok med, at banken endte med at investere, rådgiveren fik også overbevist Væksthus Midtjylland, og så var der pludselig rejst penge nok. Nu har virksomheden en omsætning på 160 millioner kroner, mod 50 millioner kroner da rådgiveren blev tilknyttet. Sports Group Denmark har 15 ansatte i Danmark og 20 i udlandet.

- Jeg håber da, at det var gået alligevel, men han kom på det rette tidspunkt, og med den rette erfaring til at løse opgaven for os, og det er vi bare super glade for, siger Bjarne Jeppesen.

14 millioner har givet 375

Virksomhedskonsulenten blev koblet på Sports Group Denmark af Væksthus Midtjylland, der er en del af Kapital Gennem Rådgivning. Ordningen giver små virksomheder som Sports Group Denmark støtte til at hyre en personlig rådgiver, og det har været en stor succes. Kapital Gennem Rådgivning har kun kostet 14 millioner kroner, og indtil videre har de virksomheder der er med rejst 375 millioner.

Hans Østergaard blev rådgiver for Sports Group Denmark, og han har lavet et stort stykke arbejde.

- Min opgave er, at finde gode finansieringsmuligheder for virksomheden, og i det her konkrete tilfælde har vi haft fat i omkring 15-20 gode muligheder, siger Hans Østergaard.

Han mener, at Sports Group Denmark har været gode til at bruge de råd, som han er kommet med.

- Jeg synes, vi har haft et god sammenspil. De har en dynamisk ung ledelse, og i samarbejde har vi fundet ud af, hvordan det skulle køre, siger Hans Østergaard, der også gør op med myten om, at banker ikke vil investere.

- Banken skal bare lige se, at der også er andre, der gerne vil investere. Vi har haft et godt samarbejde med Sports Group Denmarks bank, siger Hans Østergaard.