Skovejere er trætte af ulveturister

Lodsejere og jægere er godt trætte af ulveturister, der forstyrrer i skovene og skaber farlige situationer i jagtsæsonen.

Leif Filsø er godt træt af ulveturister i sin skov.
Leif Filsø er godt træt af ulveturister i sin skov.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Ulvedrabet fra Ulfborg blev fanget på video fordi flere og flere mennesker er begyndt at tage ud i skoven, for at forsøge at få et værdifuldt billede af ulven. 

Men den såkaldte ulveturisme har efterhånden udviklet sig til at blive en plage for mange af området lodsejere og jægerne. Dyrene bliver skræmt væk, og det ødelægger jagtmulighederne i området, lyder kritikken. 

0:25
 

Leif Filsø er en af de skovejere, der har fået nok af ulveturister i hans skovområde sydvest for Holstebro.

- Så sent som i sidste uge, der var min kone ved at komme galt afsted på en ridetur, hvor der lige pludselig vælter én ud fra træerne med en stor linse, det var nær endt fatalt, lyder det fra Leif Filsø.

Farlige situationer

Siden at det blev kendt, at ulven har slået sig ned i området, er antallet af folk, der tager ud i skoven for at forsøge af få et billede af det omdiskuterede dyr, eksploderet. Og det har blandt andet konsekvenser for jagtmulighederne i området. 

- Hvis man vil have vildt i skoven, så skal der være mad, og der skal være ro. Og man må sige, at det kniber med roen lige i øjeblikket, hvis der render alt for mange rundt og alle håber på at se ulven, siger lodsejeren, der især frygter, at der kan opstå farlige situationer i jagtsæsonen.

- Nogle af ulveturisterne har jo camouflagetøj på, fordi de gerne vil kunne komme så tæt på dyrene som muligt. Det kan jo give nogle farlige situationer. For hvis ikke vi er opmærksomme på dem, og de falder i med træerne, så kan der opstå en uhensigtsmæssig situation.  

Giv ulvene fred

Leif Filsø bakkes op af det lokale medlem af hovedbestyrelsen i Danmarks Jægerforbund, Norbert Ravnsbæk.

- Lige pludselig kommer der et stor antal mennesker ud i nogle områder, hvor der så kommer nogle helt andre forstyrrelser, end vi normaltvist plejer at have, siger han.

Derfor håber både skovejer og medlemmet af Danmarks Jægerforbund, at folk vil lade kameraet og camouflagetøjet blive derhjemme.

- Lad nu de ulve få noget fred. Der er ingen grund til at rende derude, så de bliver alt for dus med os mennesker, siger Leif Filsø.