Skorsten tæt på at vælte: Naboer evakueret

Fjernvarmeværkets skorsten i Brande svajede kraftigt fra side til side.

010710_Brande-skorsten001.jpg

Den 59 meter høje skorsten ved fjernvarmeværket i Brande svajede natten til torsdag så faretruende, at beboerne ï området blev evakueret.

Politiet fik klokken 23.25 en opringning fra en forbipasserende, der mente, at der var noget galt, og det indtryk kunne de tilkaldte politifolk kun bekræfte: Betjentene konstaterede, at skorstenen svajede meget fra side til side, og i samråd med beredskabsinspektør Jan Johnsen fra Ikast-Brande Kommune besluttede man at evakuere naboerne.

- Jeg vurderede, at den i toppen svingede omkring tre til fem meter, og det var helt klart min opfattelse, at der var en risiko for, at den ville styrte ned, siger Jan Johnsen.

13 personer fra fem adresser på Præstevænget blev vækket og bedt om at finde et andet sted at sove. Nogen af dem fik hjælp fra venner og familie, og de andre blev installeret på Hotel Dalgas.

Under renovering

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at skorsten er under renovering indvendig - firmaet, der står for arbejdet, blev tilkaldt og sørgede for ved hjælp af kraftige wirer at få styr på situationen.

Risiko for sammenstyrtning - interview med beredskabsinspektør Jan Johnsen:

010710_2Brande-skorsten001_0.jpg