Skolevalget er i gang

En tredjedel af de 16-25 årige ved ikke, hvem de ville stemme på ved et folketingsvalg. Derfor bliver der nu afholdt skolevalg for at vække de unges interesse for politik.

skolevalg.jpg

Mere end 70 skoler afholder i denne uge skolevalg - og med god grund, viser en undersøgelse fra Gallup.Hver tredje af de unge mellem 16 og 25 år ved nemlig ikke, hvem de ville stemme på ved et folketingsvalg.

Derfor har Dansk Ungdoms Fællesråd nu taget initiativ til det første skolevalg nogensinde for at give de unge indblik i politik. 

En af de skoler, der afholder skolevalg er Vinderup Realskole, der mandag havde arrangeret debatmøde for eleverne.

- Inden vi begyndte at arbejde mede det her skolevalg interesserede politik mig faktisk ikke rigtig, men efter at vi bl.a. har hørt de her debatter, så kunne man da godt overveje, om det en dag bliver mig, der skal sidde og diskutere med de andre partier, siger 14-årige Rasmus Sig Jensen, der vakler lidt mellem Enhedslisten og SF.

8. og 9. klasserne på skolen har gennem tre uger arbejdet med valgkamp, hvor de blandt andet har fundet mærkesager og lavet kampagne.

De 35.000 elever, der deltager i skolevalget skal afgive deres endelige stemme på torsdag d. 29. januar.

2:15
En tredjedel af alle unge ved ikke hvem de ville stemme på, hvis de sku' være med til at afgøre det kommende Folketingsvalg. Derfor bliver der i år for første gang nogensinde afholdt et Skolevalg.