Skoler skylder skillinger

Halvdelen af skolerne i Holstebro Kommune skylder kommunen syv millioner kroner. Skillingerne skal være betalt inden år 2013 bliver til 2014.

Skoleskema_0.jpg

Det er ikke på grund af kommunale besparelser, at ni skoler i Holstebro Kommune lige nu gennemgår budgetterne for at finde ekstra penge. Skillingerne skal spares fordi skolerne har lånt penge af kommunen - ofte gæld fra svundne tider. Folkeskolerne skal have tilbagebetalt pengene inden 2013 rinder ud.

Går udover det sjove

Målt på antallet af elever er gælden størst på Skave Skole, som skylder kommunen 1,6 millioner, mens Birkelundskolen har størst mellemværende med kommunen i rene tal, da de skylder 2,1 millioner kroner. Når gælden er stor, og skillingerne skal falde, så vil det gå udover eleverne.

 - To millioner er meget, når vi er en skole, hvor der er skåret ned på vikartimerne, og hvor timeantallet er på et minimum. Jeg kan ikke blive ved med at finde på gode idéer til, hvor vi kan spare, fortæller bestyrelsesformand på Birkelundskolen, Bettina Uhrbrand til Dagbladet Holstebro.

På Sct. Jørgens Skole er det de sjove ting, der står for skud.

 - Det er sådan noget som lejrskoler og ture ud af huset. Det skal ikke gå ud over undervisningen, siger Michael Jensen, der er bestyrelsesformand på Sct. Jørgens Skole, som skylder kommunen 800.000 kroner til Dagbladet Holstebro.

Ifølge Dagbladet konstaterer de fleste skoler dog, at der er styr på afviklingen af gælden til kommunen.