Skoler nægter at give op

Herning Kommune hvæsser sparekniven, og skolerne i Vind og Fasterholt kæmper en dødskamp.

I mandags slog Herning Kommune fast at skolerne i både Fasterholt og Vind skal lukke i 2011. Men selvom det er i 11. time, nægter skolernes bestyrelser at opgive kampen for overlevelse.

Herning Kommune har ellers besluttet sig. Med henholdsvis 36 og 57 elever, så har skolerne ingen fremtid, mener byrådet.

Men det er noget vrøvl, mener bestyrelsesformand for Vind Skole, Signe Berg Madsen:

- Hvis børnene havde lidt, havde vi reageret. Vi forældre har jo ansvaret for vores egne børn og det reagerer man på. Hvis man tror, ens barn trives bedre et andet sted, så gik man jo ikke her. Men næsten alle børn i Vind de går i skole her hos os fordi vi har en god skole, siger Signe Berg Madsen.

Redningsplaner sat i søen

Borgerforeningen i Fasterholt har lavet en masterplan for byen, hvor blandt andet udstykning af byggegrunde skal få flere børnefamilier til at flytte til byen. Desuden foreslår borgerforeningen kommunen at lave et børnehus på skolen med både stordagpleje, børnehave og SFO udover skolen.

- Det vil fastholde børnene i byen. Vi har pt 17 dagplejebørn i byen og de 12 af dem bliver kørt ud af byen for at blive passet. Dem vil vi rigtig gerne beholde her, siger Jeanette Tulstrup Laursen, bestyrelsesmedlem på Fasterholt Skole.

I Vind arbejder skolebestyrelsen i øjeblikket på at lave et børnehus for børn fra 0-10 år samt en friskole.

Herning Kommune har lavet en høringsrunde, hvor borgerne i de to byer kan komme med indvendinger mod lukningen. Den varer frem til 5. maj.