Skoler i Herning landets bedste

Den årlige analyse fra tænketanken CEPOS viser, at skolerne i Herning Kommune er bedst til at løfte eleverne. (Arkivfoto)

Skolerne i Herning Kommune ligger i top på den netop offentliggjorte skoleundersøgelse fra tænketanken CEPOS. 

Analysen viser undervisningseffekten. Det vil sige, hvilke skoler der er bedst til at løfte eleverne, når man tager højde for deres sociale og økonomiske baggrund.

I 2010 lå Herning på et forventeligt niveau, men i 2014 har den midtjyske kommune løftet sig til langt over gennemsnittet.

- Det er en noget af en stigning, og det er jo for samtlige folkeskoler i Herning. Skolerne i Herning formår at løfte eleverne over et niveau, som man ikke kunne forvente, siger Henrik Christoffersen, der er forskningschef ved CEPOS. 

Analysen er lavet på samtlige folkeskoler i kommunerne og målt på 9. klasses afgangseksamen.

Udover Herning Kommune ligger Skive og Favrskov Kommuner i top 10, mens skolerne i Morsø er dem, der klarer sig dårligst i Midt- og Vestjylland.

Her kan du se, hvordan kommunerne i Midt- og Vestjylland er placeret på listen:

1. Herning Kommune3. Skive Kommune8. Favrskov Kommune23. Silkeborg Kommune46. Ringkøbing-Skjern48. Ikast-Brande Kommune50. Viborg Kommune52. Lemvig Kommune67. Holstebro Kommune70. Struer Kommune79. Thisted Kommune88. Vesthimmerlands Kommune94. Morsø Kommune