Skoleombygninger for 168 millioner

I Viborg er der afsat 168 millioner kroner til at realisere den nye skolereform.

Viborg Kommune vil bruge 168 millioner kroner på at føre den nye skolereform ud i livet. Pengene blev sat af, da byrådet mandag indgik budgetforlig for 2014. 7 millioner skal bruges til efteruddannelse og opkvalificering af medarbejdere, 57 millioner går til flere undervisningstimer, og 104 millioner kroner er afsat til at forbedre de fysiske rammer på skolerne.

På Vestervang Skole i Viborg er de allerede i gang med at gøre byggeriet klar til den nye reform, som træder i kraft næste sommer. For et år siden blev der lavet en tilbygning til skolen, som nu skal indrettes, så den passer til kravene i den nye skolereform.

- I fremtiden skal læreren ikke stå og dosere viden hele tiden. Eleverne skal oftere ud af klasselokalet og arbejde selv, siger skoleleder på Vestervang Skole Poul Christensen.

Bygningen skal derfor i højere grad bestå af fællesrum med sofaer og caféborde, hvor eleverne kan lave gruppearbejde. Eleverne skal løse flere praktisk opgaver, hvor en del af dem foregår udenfor, skolen skal derfor indrettes derefter.

 

02:25 Luk video