Skoleleder om penge til erhvervsskoler: De unge kan selv

Regeringens planer om at give en halv milliard til at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse får en blandet modtagelse.

Peter Hatting
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Jeg synes, man skal være varsom med at detailstyre de unges fremtid, for jeg tror faktisk, at de sammen med deres forældre og den vejledning, de møder i skolen, kan træffe nogle rigtig fine valg.

Sådan siger Peter Hatting, som er skoleleder på Ikast Østre Skole, om regeringens forslag om at satse ekstra på erhvervsskolerne og decideret gøre 10. klasse mere erhvervsorienteret.

- Vi skal gøre op med den fejlopfattelse, at de boglige fag skulle være finere end håndens arbejde - for sådan er det jo ikke, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blandt andet torsdag på et pressemøde fra Morsø Landbrugsskole.

Til at udligne tingene og øge kvaliteten på erhvervsskolerne vil regeringen afsætte en halv milliard.

Elevrådsformand: Mere håndværk

Spørger man elevrådsformand Berat Kasirga fra Ikast Østre Skole, er det nødvendigt med mere fokus på erhvervsfaglige uddannelser.

- Nu læser vi og får lavet de der bøger, men får slet ikke brugt vores hænder. For eksempel har vi haft sløjd, men det stoppede vi med allerede i 6. klasse, siger han.

Erhvervsskole har skullet spare

Ifølge Herningsholm Erhvervsskole har man over tre år skullet spare ti millioner. Og trods en tilkendegivelse fra regeringen om flere penge var uddannelses- og ressourcechef Brian Willadsen ikke just begejstret efterfølgende.

- Det blev vi ikke meget klogere af andet end, at vi formodentlig kan se frem til lidt økonomi tilbage igen, som vi jo gerne vil have. Men ikke meget konkret, synes jeg, forklarer han.

De første politiske forhandlinger om udspillet begynder i næste uge. 

2:33