Skolegård til 3 millioner indviet

En topmoderne skolegård til 3,2 millioner kroner blev mandag indviet på Nørre Snede Skole. Den store investering skal få eleverne til at bevæge sig mere i frikvartererne.

210915skolgaard.jpg

Pengene til det nye legeanlæg kommer fra et forsøgsprojekt, som Nørre Snede Skole har deltaget i sammen med 106 skoler fra hele landet. "Drøn på Skolegården," som projektet hedder, har til formål at skabe mere fysisk aktivitet blandt folkeskolens elever. De deltagende skoler deltog samtidig i en konkurrence om en ny skolegård. Syv skoler vandt retten til at realisere deres skolegårdsdrømme - deriblandt Nørre Snede Skole.

- Vi får et fantastisk sted at være i frikvartererne, men også i undervisnignen, når vejret og læringen tillader det, siger Hans Erik Pedersen, Skoleleder på Nørre Snede Skole.

Den nye skolegård rummer blandt andet et fem meter højt bjerg, en parkourbane og huse, hvor eleverne kan høre musik via deres mobiltelefoner. Alle sammen elementer, der lægger op til samarbejde og fysisk aktivitet. Mere end 200 af skolens elever har bidraget til udviklingen af projektet, der også gerne skulle gøre dem klogere. 

- Det er vigtigt, at eleverne kommer ud i frikvartererne og får noget frisk luft. Får noget mere ilt til hjernen og bliver læringsparate. Målet med det er selvfølgelig også, at de skal blive endnu dygtigere, end de har været og få mere ud af deres undervisning, siger Hans Erik Pedersen. 

En del af et stort eksperiment

Samtidig med at eleverne på Nørre Snede skole tager deres nye legeplads i brug, bliver de fulgt tæt af en forsker fra Syddansk Universitet. Hun måler på, hvor meget eleverne bevæger sig, og hvordan de er sammen i skolegården. 

For at kunne sammenligne før og nu blev en gruppe elever i foråret udstyret med en GPS og et såkaldt accelerometer, der måler den fart, de bevæger sig med. Det gentager sig, efter den nye skolegård er taget i brug. På den måde kan det måles, om aktivitetsmulighederne gør en forskel.

Det er Realdania, Lokale & Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse, der står bag "Drøn på Skolegården."

Link: Læs mere om kampagnen "Drøn på Skolegården" her.

Se børnene tage den nye gård i brug:

1:51