Skoleelever vil genplante planeten

Den grønne planet er knapt så grøn, som den engang var. Men det vil eleverne fra Nors Skole nu lave om på.

Eleverne fra Nors kæmpede for at få gravet de mange træer ned i den frostkolde jord. Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Projektet hedder 'Genplant planeten' og indebærer, at skolens elever fra 0. til 5. klasse i samarbejde med byens borgerforening skal plante 350 træer.

- Det er for at børnene også får en forståelse af, at vi skal passe på jorden, og jeg har jo også sagt til dem, at det er deres børn, der skal klatre i træerne, når de bliver voksne, forklarer Else Nørbjerg Gregersen, der er lærer på Nors skole. 

Og børnene er helt med på, hvorfor det er en god idé at plante træer: 

- Det er fordi jorden skal leve og have et godt liv, lyder det fra Alexander Johansen Ravnsgaard, der går i 1. klasse på Nors skole.

Og egentlig er det der med at plante træer slet ikke så svært endda, forklarer han:

- Man skal have en spade, og så skal man grave et hul, og så sætter man den (roden, red.) i, og så tager man noget vand til sidst, tror jeg.

'Genplant planeten' er et klimaprojekt, der inviterer skoleelever over hele landet til at printe træer for at værne om vores planet. På landsplan deltager omkring 16.000 elever i projektet, der gennemføres af Skoven i Skolen - et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Undervisningsministeriet og Træ.dk.