Skoleelever deltager i videnskabsopera

Skoleelever fra Vestjylland skal sammen med fem andre lande på samme tid skabe en opera om jorden og stjernehimlen.

science.jpg

Den 3. oktober vil børn i England, Iran, Portugal, USA, Brasilien og Danmark på samme tid synge og spille om at passe på jorden.

Operaen i Midten er den danske partner i projektet. Sammen med 4. til 6. klasse på Resen Friskole og deres lærer vil instruktør Pernille Elimar skabe det danske bidrag til forestillingen. Det er eleverne selv, der skaber indholdet under kyndig vejledning af flere professionelle kunstnere. Operaen i Midten er den første danske institution, der benytter systemet, som kombinerer klassisk musikdramatik med undervisning i naturvidenskabelige fag.

- Metodikken har bevist sit værd i flere lande og vi glæder os til arbejdet. Ud over at eleverne kommer dybere ind i et naturvidenskabeligt emne, lærer de også nogle præsentationsteknikker, og opdager at det ikke er så farligt at stille sig op foran en forsamling, siger instruktør Pernille Elimar, leder af Musikdramatisk Teaterskole, en underafdeling af Operaen i Midten.

Den globale forestilling har fået titlen ”SkyLight – a science opera”. Der er tale om et omfattende projekt, godkendt og støttet af det Internationale Astronomi Forbund som et officielt projekt i Lysets År 2015.

Forestillingen handler om jordens og stjernehimlens opståen, men er også fortællingen om en dreng, der flytter fra en landsby i Portugal til storbyen New York. Han opdager at byens lys gør det svært at se stjernerne.

Hele forestillingen kan opleves på Struer Musikskole lørdag den 3. oktober, hvor den danske scene opføres live, og hvor resten af scenerne transmitteres fra hele verden til en storskærm på scenen.