Skole forbyder fidgetspinnere - flere kan følge trop

Halgård Skole ved Holstebro forbyder brug af fidgetspinnere og flere andre skoler overvejer at gå samme vej.

Fidgetspinneren er egentligt lavet til at afstresse folk, men på Halgård Skole har legetøjet bragt så stor uro i timerne, at skolen nu forbyder eleverne at have den med, det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Vi har oplevet, at de er blevet meget populære, men med det er også kommet, at de er blevet et forstyrrende element i undervisningen, forklarer skoleleder Martin Fogde Mikkelsen til dagbladet.

Skolen har også valgt at forbyde brugt af fidgetspinnere i frikvartererne. På Vinderup skole overvejer man også muligheden for at sætte en stopper for sommerdillen.

- Vi går lige nu med overvejelser om at gøre det samme (som på Halgård Skole, red.). Vi har ikke gjort noget endnu, men spørgsmålet er kommet på bordet, og sådan er det, når noget pludselig popper op og bliver populært - som egentlig hører mere til derhjemme, siger skoleleder på Vinderup Skole, Marie Kirstine Jensen. 

Vemb Skole, Rolf Krake Skolen og Nørre Boulevard Skolen går ikke med aktuelle overvejelser om at forbyde fidgetspinnere, oplyser skolelederne.