Skole efter voldtægtssag: Hverdagen skal genoprettes

Utrygheden har bredt sig i Vinderup efter en 9-årig pige blev bortført i en bil og voldtaget.

Vinderup Skole skal forsøge at genoprette elevernes hverdag efter voldtægt af 9-årig.
Vinderup Skole skal forsøge at genoprette elevernes hverdag efter voldtægt af 9-årig.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Normalt er det ikke de store avisoverskrifter, der rammer Vinderup med sine godt 3000 indbyggere.

Men voldtægten af en 9-årig pige fra byen fylder lige nu godt i medierne. Samtidig er det en sag der skaber utryghed i byen både blandt børn og voksne.

- Jeg synes, det er ganske forfærdeligt. I sådan en lille by som vores, som jeg er født og opvokset i. Jeg har altid synes, det var en lille by, hvor sådan nogle ting, ikke skulle ske, Anette Bæk Poulsen fra Vinderup.

Ifølge politiets sigtelse var det onsdag d. 13 juni, at den 9-årige pige i Vinderup blev samlet op af en 34-årig mand, der efterfølgende voldtog hende. 

Fredag blev den 34-årige mand anholdt. Han er siden blevet varetægtsfængslet sigtet for frihedsberøvelse og fuldbyrdet voldtægt af den 9-årige pige.

Pigen er elev på Vinderup Skole. Her skal skolens ledelse forsøge at genoprette en hverdag, både for pigen og de 350 andre elever på skolen.

- Der findes rigtigt, rigtigt trælse mennesker der ude. Det er den her sag et bevis på, men der findes også rigtigt mange gode mennesker. Og det værste der kan ske er, hvis vi på en eller anden måde får børnene til at lukke sig sammen omkring sig selv. Så går vi helt ind og ødelægger en stor del af deres barndom, siger Anders Andreasen, som er formand for skolebestyrelsen på Vinderup Skole. 

Utrygheden breder sig

Blandt familier med børn er der flere, der er utrygge oven på voldtægtssagen.

- Nu er de jo ikke så store dem af mine, men det er da i hvert fald noget man tænker over, at når de når den alder, så skal de nok ikke lige have lov at rende så meget selv, siger Jesper Kalms fra Vinderup.

Også Heidi Høgh fra Vinderup er blevet nervøs for sin søn, som hun nok ikke tør lade gå rundt selv mere.

- Nu har jeg selv en dreng på syv, som selv går rundt i byen. Altså, han kunne jo lige så godt have kommet med.

Den 34-årige er varetægtsfængslet i fire uger.

2:42
Chok og frygt fylder i den lille by Vinderup, efter det i går kom frem at en 9-årig pige fra byen for halvanden uge siden blev bortført og voldtaget.