Skøre kugler til landsstævnet

Jens Mastrup prøver spillet bowls for første gang. Det er svært, må vestjyden sande.

Ved DGI Landsstævne i Aalborg er der rig mulighed for at prøve alle mulige spektakulære idrætsgrene. En af dem er bowls – et spil, hvor målet er at rulle asymmetriske kugler nærmest en hvid kugle i den anden ende af banen.

Jens Mastrup fra Vestjylland prøver spillet for første gang i Aalborg, og det er svært for en ”gammel vestjyde” som ham.

- Det har jeg sgu aldrig prøvet. Sådan en gammel vestjyde som mig har da aldrig prøvet sådan noget, siger Jens Mastrup, mens han får instrukser.

Instruktør Karen Damborg står klar ved hans side med gode råd til, hvordan han får sendt kuglerne af sted på bedste vis.

- Det er en blanding af curling og petanque, som man spiller med skævt vægtet kugler. Hvis det ikke skulle hedde bowl, skulle det hedde skøre kugler, for de triller faktisk ikke altid den vej, man gerne vil have dem til. Det afgørende er hastigheden og retningen, forklarer Karen Damborg.

Selv om spillet i høj grad handler om at hygge sig, er konkurrenceelementet også en vigtig del af bowls.

- Når man står for enden af banen, vil man jo vinde. Jeg kender ikke ret mange, der siger: Jeg er glad. Jeg blev nummer to i dag. 

Flere end 25.000 mennesker er tilmeldt DGI Landsstævne, der slutter søndag i Aalborg.