Ville skræmme elev på efterskole: Skød ham med hardballpistol to gange

Tre drenge på 16, 16 og 17 år er anklaget for sammen at have skudt en 17-årig med en hardballpistol på Skals Efterskole.

Anklagemyndigheden skal bevise, at anklagerne hænger sammen med tilståelserne (arkivbillede).
Anklagemyndigheden skal bevise, at anklagerne hænger sammen med tilståelserne (arkivbillede).
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Tre tidligere elever fra Skals Efterskole var onsdag på anklagebænken i Retten i Viborg. De er tiltalt for at være sammen om at skyde en fjerde elev med en hardballpistol natten til mandag den 25. februar på efterskolen.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Sagen var forventet at være en tilståelsessag om grov vold, og sådan gik det egentlig også. De tre drenge, på henholdsvis 16, 16 og 17 år, tilstod at have skudt den fjerde, 17 år, men tilståelsen skete ikke i en sådan grad, at dommer Rikke Fisker Sørensen kunne lukke sagen.

Sigtelse og tilståelse ikke ens

I stedet valgte hun at sende den tilbage til anklagemyndigheden, fordi tilståelserne ikke var på linje med sigtelsernes alvorlighed for grov vold.

Under forklaringerne lagde de tre anklagede flere gange vægt på, at det 17-årige offer skulle ”forskrækkes” – ikke skades.  

- For vi ville ikke ramme ham i hovedet. Jeg opfattede det kun som en prank, som efterskolefjollerier, sagde den ene af de to 16-årige ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

En hardballpistol er en legetøjsudgave af et rigtigt skydevåben, men det skyder med plastikkugler.

Uvenskab førte til skuddene

Baggrunden for, at det 17-årige offer skulle skydes med en hardballpistol, er uvenskab mellem de to 17-årige, der boede på samme værelse på efterskolen.

I forklaringerne i retten onsdag fremgår det, at de tre anklagede planlagde episoden.

Her åbnede den 17-årige døren ind til det værelse, han delte med offeret, hvorefter den ene 16-årige lyste med en telefon og den anden 16-årige skød med hardballpistolen først på fem meters afstand og efterfølgende igen på to meters afstand.

Offeret blev ramt to gange i skulderen.

Nu skal anklagemyndigheden bevise, at sigtelserne står til måls med det, de anklager de tre for.