Skød fordi han følte sig forfulgt

Den 52-årige mand som i aftes skød mod en sagesløs 18-årig mandlig billist i Vinderslev blev i dag varetægtsfængslet i surrogat. Manden skal nu mentalundersøges.

150709skudmand.jpg

Frem til 10. august skal den 52-årige mand, som i aftes affyrede et haglgevær mod en 18-årig billist i Vinderslev ved Kjellerup sidde i frivilligt surrogat.

Det blev udgangen på dagens grundlovsforhør ved retten i Viborg.

Manden forklarede i retten, at han gennem de fem år han har boet i Vinderslev har følt sig forfulgt, og følt at nogen vil have ham væk fra byen.

Strøm gennem implantater

Han berettede, hvorledes folk udefra havde fået anbragt implantater i kroppen på ham, og herefter hver dag havde sendt elektriske stød gennem hans krop for at skræmme ham ud af byen.

På spørgsmålet om hvorfor han havde skudt mod den 18-årige forklarede han, at han ikke mente han havde sigtet mod den 18-årige, men kun at han havde affyret et varselsskud. Han mente bilen havde speeded op hen imod ham. Den 52-årige fortalte også at han ikke kender den 18-årige.

Manden havde iøvrigt ingen våbentilladelse, men har haft geværet i et års tid.

Retten vurdere, at manden skulle anbringes på en psykiatrisk institution og skal nu mentalundersøges.

Se indslag om psykisk syge kriminelle her

Se interview med naboerne Kim Christensen og Leif Jensen her, og hør deres øjenvidnebeskrivelser af gårsdagens hændelse:[videonode #5290]