Skleroseramt skal i arbejdsprøvning

Ikast-Brande Kommune insisterer på at sende en sklerose-ramt mand i arbejdsprøvning, selvom han lider af en uhelbredelig sygdom

19SonySchlerose.jpg

Lindy Andreassen er ramt af sklerose. Lægerne siger, at sygdommen kun bliver værre. Allerede nu er den så fremskreden, at han ofte sover op mod 16 timer i døgnet. Ifølge ham selv ved han ikke, om han har uger, måneder eller år tilbage, før han pludselig sidder i en kørestol og ingenting kan. Derfor vil han gerne have førtidspension, men det vil Ikast-Brande Kommune ikke give ham.

Skal i arbejdsprøvning flere gangeIkast-Brande Kommune bliver ved med at sende Lindy Andreassen i langvarig arbejdsprøvning, for at dokumentere hvor meget han kan arbejde. Senest var han i tre måneder på virksomheden Danspin. I den periode var han dog sammenlagt kun i stand til at møde på arbejde i 14 af dagene.

Lindy Andreassen: Giv mig fredLindy Andreassen har kun et ønske: at han få lov til at leve i fred med en førtidspension, og på den måde få det bedste ud af livet, inden det er for sent.

- Der er ikke nogen der ved om det er i morgen eller om en uge eller en måned, at jeg sidder i en kørestol og ingenting kan. Hvorfor ikke få lov til at nyde det, jeg har tilbage?, spørger Lindy Andreassen.

Kommunen: Vi følger reglerne

Ifølge jobcenterchef Bjarne Nørgaard Jensen, følger Jobcenter Ikast-Brande blot reglerne. Kun hvis man kan dokumentere, at man er i en terminal fase af en sygdom, f.eks. kræft, kan man få førtidspension uden arbejdsprøvning. Lindy Andreassens sklerose-diagnose er ikke nok.